سارا پرنیانپور هنرمند نقاش در گفتگو با خبرنگار مهر درباره نمایشگاهش با عنوان «دگرجای» که در خانه هنرمندان برپاست، بیان کرد: من هنر نقاشی را از ۱۰ سالگی با استاد محمود جوادیپور شروع کردم، آن را ادامه دادم و تا مقطع دانشگاه دنبال کردم. در این مدت این شانس را داشتم که از استادان خوبی بیاموزم و باید عنوان کنم در نقاشی مدیون استاد احمد وکیلی هستم.
وی درباره مجموعه «دگرجای» توضیح داد: «دگرجای» مجموعهای درباره طبیعت است؛ به عبارتی در دو سال و نیمی که مجبور بودم برای کارهای مهاجرت در کانادا حضور داشته باشم به مطالعه طبیعت پرداختم و دوست داشتم وقتی به ایران آمدم این مجموعه را در ایران هم به نمایش بگذارم.
پرنیانپور با اشاره به اینکه این نمایشگاه شامل ۳۳ اثر نقاشی با تکنیک رنگ روغن روی بوم و تخته است، بیان کرد: این مجموعه حاصل کار زمانی است که در تورنتو بودم البته به جز چند اثر بزرگش که دوست داشتم در اینجا خلق شود؛ با این حال مجموعه «دگرجای» به طور کلی برگرفته از طبیعت تورنتو است.
وی همچنین گفت: همان طور که در آثار بسیاری از استادان هنر و نقاشی دیده شده است، من هم به این نتیجه رسیدهام که طبیعت به واقع یک معلم است و ماجراهای دوری، مهاجرت و دلتنگی نیز روی کار هنرمند اثر میگذارد. بنابراین من هم سعی کردم با فضای آنجا خودم را مشغول کنم، همین موضوع باعث شد روی آثار تمرکز زیادی داشته باشم. به نظرم این نقطه قوتی بود که باعث شد تغییری در کارم ایجاد شود ضمن اینکه کارم ممتد بود و دو سال و نیم فقط مشغول پروژه و مطالعه بودم.
پرنیانپور مطرح کرد: تیرماه سال گذشته گزیدهای از این مجموعه را در کانادا هم به نمایش عمومی گذاشتم. در مدتی که در کانادا بودم چیزی بالغ بر ۲۰۰ تابلوی نقاشی خلق کردم که دوست داشتم در این نمایشگاه روند کار را به نمایش بگذارم اما فکر کردم ممکن است برای مخاطب خیلی جذاب نباشد. به همین دلیل چکیدهای از این تابلوها را در گالری استاد ممیز خانه هنرمندان ایران به نمایش گذاشتم که عمدتاً حاصل یک سال آخر حضورم در کانادا بود.
وی بیان کرد: چکیده چیزی که از طبیعت یافت کردم به علاوه ترجمه خودم؛ یعنی تداخل احساسات و بینشی که نسبت به طبیعت پیدا کردم، در این تابلوها تبلور پیدا کرد. با توجه به اینکه نقاشی یک زبان بینالمللی است، بازخوردهایی که از مخاطبان دریافت کردم، برایم بسیار جذاب بود، مثلاً حرفهای مشترکی از مخاطبان کانادایی و استادان ایرانی میشنیدم، با این حال خیلی دوست دارم نظرات مخاطبان ایرانی و نقدهای آنها را بشنوم. نظرات مخاطبان خارجی به ویژه استادان دانشگاه اوکت که تخصصیترین دانشگاه هنر کاناداست، برایم خیلی جذاب بود اما دوست دارم نظرات و نقدهای مخاطبان ایرانی را هم داشته باشم.
این هنرمند نقاش توضیح داد: مخاطبان خارجی عنوان میکردند که ترکیببندی و پالت رنگی این مجموعه را دوست دارند و به طور کلی بازخوردهای خوبی از آنها دریافت کردم اما از آنجایی که عرق وطن دارم دوست داشتم از هموطنان خودم هم بازخوردهایی دریافت کنم چون این موضوع بر پیشرفت خودم هم تأثیر دارد.
وی با بیان اینکه به نظرم سختیها و دوریهای مهاجرت روی کار یک فرد تأثیر میگذارد، مطرح کرد: حال درونم بسیار روی آثارم تأثیر گذاشت، من فوقالعاده آدم احساساتی هستم. دلتنگیها بر من اثر داشت، در این دو سال و نیم تنها پناه و همدمم نقاشی بود، این هنر نجاتم داد و باعث شد دوری و دلتنگی را تحمل کنم. بنابراین موضوعات نمایشگاه «دگرجای» چه از نظر رنگ و چه حال و هوا و احساساتی که منتقل میشود، روی کار تأثیر میگذارد. مطمئنم این مجموعه دقیقاً برگرفته از آنچه که دیدم نیست بلکه ترکیبی از مشاهدات و درونیات من است.
پرنیانپور در پایان گفت: حس میکنم کاملاً بیواسطه و بدون اینکه خوشایند کسی را در نظر بگیرم مجموعه «دگرجای» را کار کردهام، فقط سعی کردهام آنچه را که دوست داشتم، ارائه بدهم، این مجموعه واقعاً از دلم برآمده است و امیدوارم مخاطبان هم دوست داشته باشند.
نمایشگاه «دگرجای» روز پنجشنبه ۵ خرداد ماه در گالری استاد مرتضی ممیز خانه هنرمندان ایران کار خود را آغاز کرد و تا ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ همه روزه به جز روزهای شنبه از ساعت ۱۶ تا ۲۰ میزبان علاقهمندان است.
نظر شما